Yentl Feenstra
15 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 8 sneden paasstol
  • 150 gram geitenkaas, in plakken
  • 50 gram walnoten
  • 5 gram tijm
  • 4 eetlepels honing
  • Smeerboter

Ooit gehoord van een paasstoltosti?

De variaties in tosti’s vliegen ons om de oren. De traditionele ham-kaas tosti’s worden ingeruild voor appeltaartosti’s en pizzatosti’s. Waarom dan ook niet een smaakvolle tosti van het overgebleven lekkers van de paasdagen? Deze tosti is gemaakt van paasstol en heeft een vulling van geitenkaas, walnoten en honing. Geloof ons: dit is heerlijk!

Vrolijke paastosti

Voor de perfecte tosti heb je goed brood nodig, het is tenslotte de basis van je tosti. Normaal gesproken zijn wij fan van een mooi wit brood, en dan voornamelijk de rustieke, ambachtelijke broden. Maar wist je dat je ook heel goed een tosti kunt maken van je overgebleven paasstol? Dit heerlijke recept is een mix van zoet en hartig en de perfecte manier om nog even na te genieten van het paasweekend!

Zo maak je de paasstoltosti:

  • Leg 4 plakken paasstol op een plank.
  • Beleg elke plak met een plak geitenkaas.
  • Hak de walnoten grof en verdeel deze over de 4 plakken paasstol.
  • Ris de blaadjes van de tijm en verdeel dit over de paasstol.
  • Drapeer over elke plak paasstol een eetlepel honing.
  • Dek de 4 plakken af met de resterende 4 sneden paasstol.
  • Zet de contactgrill aan.
  • Smeer de buitenzijde van de belegde paasstollen in met wat boter.
  • Leg twee belegde paasstollen onder de grill voor ± 5 minuten.
  • Herhaal dit met de andere twee belegde paasstollen. Eet smakelijk!

Ook lekker: Zoveel paaseitjes moet je eten om een kilo aan te komen

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Archief, Lidl | Beeld: Wikimedia Commons, Atlantic Salmon 2of6 on The Smart Grill BGR820XL door Breville USA onder de licentie CC BY 2.0, fotomontage