Paasrecept met een twist: gevulde eieren met bacon en jalapeño

Yentl Feenstra
30 min.
12 pers.
Ingrediënten
  • 12 grote eieren
  • 90 gram mayonaise
  • Sap van een halve citroen
  • 45 gram bacon
  • 2 eetlepels geraspte cheddar
  • Een halve eetlepel mosterd
  • 2 theelepels jalapeño
  • Snufje zout
  • Snufje vers gemalen zwarte peper

Pasen: het perfecte moment voor deze verassende twist op een gevuld eitje

Op zoek naar een gevulde ei-upgrade? Deze smakelijke variant is de perfecte mix voor een geweldige traktatie! We zijn altijd al gek geweest op het maken van allerlei soorten gevulde eieren, maar dit recept tilt de klassieker naar een nieuw niveau. De knapperige bacon in combinatie met de pittige jalapeño… Perfect voor aan de paastafel aankomend weekend!

Zo ga je te werk:

  • Leg de eieren in een ruime pan en voeg voldoende water toe om ze in zijn geheel te bedekken.
  • Breng aan de kook, zet het vuur laag en kook afgedekt gedurende 1 minuut.
  • Haal van het vuur en laat ze 14 minuten afgedekt in de pan liggen.
  • Bak ondertussen de bacon zoals je dit gewend bent, maar lang genoeg zodat het heerlijk knapperig wordt. Snijd vervolgens in kleine stukjes. Hak ook de jalapeño fijn.
  • Spoel de eieren af onder koud water en pel ze vervolgens voorzichtig onder koud stromend water.
  • Halveer de eieren in de lengte. Lepel de dooiers uit en pureer deze met een vork. Plaats het wit op een serveerschaal naar keuze.
  • Roer de mayonaise, citroensap, bacon, cheddar, mosterd en jalapeño door het eierdooimengsel en breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel het mengsel gelijkmatig over het eiwit en besprenkel met een beetje paprikapoeder.
  • Serveer en geniet terwijl je de show steelt tijdens de paasbrunch!

Lees ook: Met dit TikTok-trucje wordt het maken van gevulde eieren een stuk makkelijker

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Chopsecrets | Beeld: Pexels