Wat is er nu meer Pasen dan een heerlijke worteltaart? Deze smeuïge carrot cake is kruidig, zacht en vol smaak — precies wat je wilt bij de brunch of als afsluiter van een gezellige Paasmaaltijd. De romige roomkaastopping maakt het helemaal af. Serveer ‘m met wat gehakte walnoten of een vleugje sinaasappelrasp!
Bereiding
Cake:
-
Verwarm de oven voor op 175°C (boven- en onderwarmte). Vet een bakvorm in en bekleed met bakpapier.
-
Meng droge ingrediënten: bloem, kaneel, bakpoeder, baking soda en zout.
-
Klop natte ingrediënten: mix eieren, suiker en olie luchtig in een kom.
-
Voeg de droge ingrediënten toe aan het eimengsel. Spatel de geraspte wortel (en evt. noten/rasp) erdoor.
-
Giet het beslag in de vorm en bak de cake in 45–50 min gaar. Laat daarna volledig afkoelen.
Topping:
-
Klop de boter romig.
-
Voeg de roomkaas, poedersuiker en vanille toe en mix tot een glad geheel.
-
Bestrijk de afgekoelde cake met de topping. Zet eventueel nog even in de koelkast om op te stijven.
Tip:
Garneer met gehakte nootjes, paaseitjes of wat extra geraspte wortel, dan ie ‘ie extra lekker!
Beeld: AdobeStock