Lisa Pover
20 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 6 eieren
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel mosterd
  • ½ theelepel kerriepoeder (meer naar smaak)
  • Verse bieslook, fijngehakt
  • Zout en peper
  • Optioneel: paprikapoeder of extra bieslook voor garnering

Gevulde eieren zijn echte paasfavorieten — simpel, snel en altijd een succes. Deze variant met kerrie en verse bieslook geeft een vrolijke twist aan de klassieke smaak. Perfect als fingerfood tijdens de brunch of als kleurrijk hapje op een feestelijk buffet. Ook leuk om samen met kinderen te maken!

Bereiding

  1. Eieren koken
    Kook de eieren in 10 minuten hard. Laat ze schrikken in koud water en pel ze.

  2. Halveren en eigeel verwijderen
    Snijd de eieren in de lengte doormidden en schep het eigeel eruit.

  3. Vulling maken
    Prak het eigeel fijn met een vork. Meng met mayonaise, mosterd, kerriepoeder en bieslook. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Eieren vullen
    Schep of spuit het mengsel terug in de eiwitten.

  5. Garneren en serveren
    Bestrooi met een beetje paprikapoeder of extra bieslook voor een feestelijke look. Serveer direct of bewaar afgedekt in de koelkast.

Beeld: AdobeStock