Christel

Voortaan koop je nooit meer kant-en-klare tortillachips

Nacho’s met kaas, sour cream, gehakt én guacamole is een heerlijk hapje. Vaak zijn de nacho’s al goddelijk wanneer je ze bereidt met kant-en-klare tortillachips, maar wanneer je de chips zelf maakt, krijg je een hemels hapje. Bovendien maak je de tortillachips met slechts een paar ingrediënten.

Wat heb je nodig voor zes porties?

  • 8 (maïs)tortilla wraps
  • 1 á 2 eetlepel zonnebloemolie of olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel chilipoeder (optioneel)
  • 1 eetlepel komijn (optioneel)

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Besmeer beide kanten van de tortilla met wat zonnebloemolie en leg de tortilla’s vervolgens op elkaar. Snijd de tortilla’s daarna in zes stukken.
  • Leg de tortilla’s op het bakpapier. Zorg ervoor dat ze elkaar niet overlappen. Sprenkel wat komijn, chilipoeder, zout en peper over de chips.
  • Bak de chips voor tien minuten. Draai de tortilla’s na vijf minuten om, zodat de chips lekker knapperig worden.
  • Serveer de tortillachips met je favoriete dip!

Variatietip: wil je nog sneller genieten van je zelfgemaakte tortilla chips? Je kunt de chips ook frituren. Verwarm olie in een frituurpan op 180 graden en frituur ze voor ongeveer 1,5 á 2 minuten. Laat de chips uitlekken op keukenpapier en kruid ze daarna.

Bron: Laura in the Kitchen | Beeld: videostill Serpica