Deze appeltaartrolletjes zijn zo gemaakt!
Een stuk appeltaart met een toef slagroom is vaste prik op de Nederlandse verjaardag. Geen wonder ook, want dat puntje appelgebak is ook om je vingers bij af te likken. Maar natuurlijk is er helemaal niets mee om het klassieke appeltaartrecept van oma eens een make-over te geven. Deze appeltaart-rolletjes zijn namelijk ook heerlijk!
Dit heb je nodig voor de appelvulling:
- 2 appels, geschild en in blokjes gesneden
- 2 eetlepels citroensap
- ongeveer 60 gram suiker, ligt eraan hoe zoet de appels zijn
- 3 eetlepels maizena
- kaneel naar smaak
- 240 milliliter water/appelsap
Dit heb je nodig voor het samenstellen:
- 10 plakken wit brood
- theelepel kaneel
- 50 gram suiker
- 55 gram boter
Zo maak je de appelvulling:
- Doe alle ingrediënten op de appels na in een pannetje en roer dit goed met elkaar. Voeg daarna de appels toe zodra alle ingrediënten met elkaar zijn vermengd.
- Laat dit opstaan tot het water/appelsap een dikke saus is geworden en de appels zacht zijn.
Zo stel je het samen:
- Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de korsten van het brood af en gebruik een deegroller om de plakken brood plat te krijgen.
- Smelt de boter in de magnetron.
- Meng de suiker en kaneel en roer kort tot beide met elkaar zijn vermengd.
- Plaats daarna in het midden van het brood een eetlepel van het appelmengsel. Maak hier een lijn van.
- Rol het brood op zodat het volledig om het appelmengsel heen zit. Druk een beetje aan zodat de vorm blijft wanneer je het brood loslaat.
- Rol het rolletje daarna door de boter en daarna door de suiker met kaneel. Plaats het daarna op de bakplaat. Doe dit tot alle plakken brood op zijn.
- Bak de appeltaart-rolletjes daarna 15 minuten in de oven. Daarna direct serveren, eventueel met slagroom of ijs.
Dit recept bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Tip Hero | Beeld: Videostill Tiphero