Wat moet je doen?
Voor de korst:
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Bekleed een springvorm met de doorsnede van 22 of 24 centimeter met bakpapier en vet de zijkanten in.
- Combineer de ingrediënten voor de korst in een kom en doe het mengsel vervolgens in de springvorm. Druk de koelkruimels plat en verdeel de kruimels aan de zijkanten.
- Bak de korst acht minuten en laat deze daarna afkoelen.
Voor de vulling:
- Zet de oven nu op 150 graden.
- Doe de roomkaas, bruine suiker, bloem, kaneel in een kom en mix dit tot een geheel.
- Voeg daarna de whiskey en sour cream toe en roer opnieuw tot een geheel.
- Doe de eieren daarna één voor één in de kom. Controleer van tevoren of de eieren goed zijn! Blijf continu roeren.
- Doe de perziken, kaneel en bruine suiker in een andere kom en roer dit door tot alle perziken zijn bedekt met kaneel en suiker .
Voor het kaneelmengsel:
- Combineer de bloem, bruine suiker en kaneel in een kom.
- Schenk de gesmolten boter erbij een mix dit tot een kruimelig geheel.
De taart:
- Schenk ongeveer eenvierde van de vulling in de springvorm. Verdeel hier daarna het grootse gedeelte van de perziken over. Kruimel hierover de helft van het kaneelmengsel.
- Schenk de rest van de cheesecakevulling over de perziken.
- Bak de taart vervolgens voor 90 minuten in de oven.
- Laat de taart daarna 15 minuten in de oven staan om te ‘koelen’.
- Verdeel daarna de rest van de perziken en kaneelmengsel over de cheesecake en plaats ‘m 30 minuten in de oven. Let op: de oven hoeft niet opnieuw worden voorverwarmd maar laat de cheesecake verder garen op de resthitte in de oven.
- Laat de cheesecake daarna koelen en zet ‘m vervolgens zo’n zes uur in de koelkast om op te stijven. Spuit daarna wat slagroom langs de randen en de whiskey-perzikcheesecake is klaar om te serveren!
Geniet ervan!
Probeer ook:
- Gin en tonic-liefhebbers opgelet! Deze gin en tonic-taart wíl je maken!
- Deze custardtaart is magisch lekker! Maak hem vandaag nog!
Bron: Life Love and Sugar | Beeld: videostill
Pagina 2/2