Christel

Je smaakpapillen zullen je dankbaar zijn

Voor een zelfgemaakte cheesecake mag je ons altijd wakker maken. Of-ie gebakken is of ongebakken, we lusten ze allemaal. Ben je ook zo gek op cheesecake? Dan moet je deze goddelijke whiskey-perzikcheesecake echt eens proberen. Wellicht is de combinatie van whiskey en perzik wat ongewoon voor een taart, maar het is om van te smullen.

Wil je deze taart maken? Steek de handen dan maar alvast uit de mouwen want het is wel een klusje. Het werk dat je in de whiskey-perzikcheesecake steekt is het absoluut waard!

Wat heb je nodig voor 16 porties?

Voor de korst:

  • 300 gram Maria biscuits, verkruimeld
  • 110 gram roomboter
  • 40 gram suiker

Voor de vulling:

  • 680 gram roomkaas op kamertemperatuur
  • 220 gram lichtbruine suiker
  • 30 gram bloem
  • 170 gram sour cream
  • 70 milliliter whiskey
  • 4 grote eieren op kamertemperatuur
  • 1 eetlepel kaneel

Tip: wil je een non-alcoholische taart maken? Voeg dan 50 gram extra sour cream en het sap en rasp van een halve citroen aan de taart toe in plaats van whiskey.

Voor de perziken:

  • 470 gram perziken, geschild en gesneden
  • 1 eetlepel kaneel
  • 3 eetlepels lichtbruine suiker

Voor het kaneelmengsel

  • 90 gram bloem
  • 150 gram lichtbruine suiker
  • 1 eetlepel kaneel
  • 70 gram gesmolten roomboter


Pagina 1/2