Ingrediënten
  • 1 pakje vanillepuddingpoeder
  • 3 eetlepels suiker
  • 500 milliliter melk (1,5% vet)
  • 250 gram kwark (20% vet)
  • 150 gram lange vingers
  • 1/8 eetlepel koude espresso
  • 2 eetlepels amaretto
  • 1 theelepel cacaopoeder
  • 1 snufje kaneel
Sara Bergsma
25 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 1 pakje vanillepuddingpoeder
  • 3 eetlepels suiker
  • 500 milliliter melk (1,5% vet)
  • 250 gram kwark (20% vet)
  • 150 gram lange vingers
  • 1/8 eetlepel koude espresso
  • 2 eetlepels amaretto
  • 1 theelepel cacaopoeder
  • 1 snufje kaneel

En hij is minstens net zo lekker!

Wat ons betreft, is tiramisu altijd een goed idee! Jammer dat het zo’n enorme caloriebom is… Goed nieuws: dit overheerlijke recept voor tiramisu is een stuk gezonder en bevat veel minder calorieën. Zo kun jij genieten van een smaakvol dessert, zonder dat eeuwige schuldgevoel! 

Zo ga je te werk:

  • Neem een kom en mix hierin het puddingpoeder, de suiker en 6 eetlepels melk totdat er een zacht mengsel ontstaat. Verhit de overige melk tot het kookt en voeg dan het andere mengsel toe. Breng het geheel opnieuw aan de kook. Giet de substantie in een kom, dek af met huishoudfolie en laat het rustig afkoelen.
  • Zodra het mengsel is afgekoeld, meng je de kwark erdoor. Breek de lange vingers in kleine stukjes die perfect in de serveerschaaltjes passen. Verdeel de stukjes gelijkmatig over alle schaaltjes, zodat elke portie tiramisu een gelijke hoeveelheid koekjes bevat.
  • Combineer de espresso en amaretto en besprenkel de koekjes hiermee royaal. Voeg een derde van de room toe en leg hier vervolgens weer een laag koekjes bovenop. Daaroverheen doe je weer een laag room. Herhaal dit nog eenmaal.
  • Zijn de serveerschaaltjes mooi gevuld? Top ze dan af met een flinke laag room. Bestrooi het geheel met een mix van cacao en kaneel. Hiermee verrijk je niet alleen de smaak, maar geef je ook nog eens een feestelijke touch aan het geheel.
  • Zet de tiramisu tot slot in de koelkast. Hoewel je het gerust drie dagen kunt laten staan voor een optimale smaakontwikkeling, is drie uur ook voldoende om van dit heerlijke dessert te genieten.
  • Smakelijk eten!

Lees ook: Recept: zó maak je een feestelijke proseccotaart

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Freundin | Beeld: Adobe Stock