Christel

Dit hadden we eerder moeten maken

Eet je tortillachips? Een lekkere salsasaus mag dan niet ontbreken! Helemaal wanneer je de tortilla met wat kaas even in de oven hebt gedaan is het lekker om deze chips in een saus te dippen. Salsasauzen die je in de supermarkt kunt kopen zijn lekker, maar kunnen niet tippen aan deze overheerlijke saus.

Wat heb je nodig?

  • 300 gram gepelde tomaten, in stukjes gesneden
  • 70 gram tomatensaus
  • 60 gram tomatenpasta
  • 60 gram gele ui, gesnipperd
  • een halve groene paprika, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 jalapeño peper, fijngesneden
  • 1 theelepel chillivlokken
  • snufje komijnpoeder
  • snuf peper
  • mespunt zout
  • scheutje azijn
  • verse koriander naar smaak, fijngesneden (optioneel)

Wat moet je doen?

  • Doe alle ingrediënten in een pan en bak ze op een laag vuur voor 10 minuten.
  • Verdeel de salsa over 2 of 3 mason jars (glazen weckpot).
  • Breng water aan de kook in een soeppan en leg de Mason jars hierin voor 10 minuten.
  • Giet het water voorzichtig af en laat de Mason jars drogen en afkoelen.
  • Plaats de potjes in de koelkast.
  • Serveer de saus koud en eventueel met nog wat extra koriander

Lees ook: Zo maak je zelf heerlijke tortillachips!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Genius Kitchen | Beeld: Mmm… deep fried flour tortilla wedges and homemade salsa door Jeffreyw onder de licentie CC BY 2.0