Overheerlijk!
In de groenteschappen zie je ze alweer liggen: die vrolijk gekleurde rabarberstengels. Je kunt de stengels rauw eten, maar dat is behoorlijk zuur. Ook kun je een rabarbertaart maken of een heerlijke moes maken. Een rabarbermoes is heerlijk, maar vaak zit er heel veel suiker in. Gelukkig is er ook een smakelijke manier waarop je niet extra suiker hoeft toe te voegen.
Wat heb je nodig?
- 500 gram rabarber
- 400 gram aardbeien
- rasp en sap van 1 sinaasappel
- 2 appels
- kaneel naar smaak
- 30 milliliter water
Wat moet je doen?
- Snijd de rabarber en aardbeien in stukjes. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ook in stukjes.
- Zet een pan op een middelhoog vuur en doe alle ingrediënten erin.
- Laat de pan net zo lang op het vuur staan tot de rabarber uit elkaar is gevallen.
- Laat de rabarber afkoelen en bewaar daarna in de koelkast.
- De rabarbermoes is lekker om gewoon te eten of om het bij een toetje te eten.
- Geniet ervan!
Lees ook: Zo maak je een heerlijke rabarberkruimeltaart
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron en beeld: Kookfans