Christel

Alleen al bij het idee gaan we watertanden!

Pizza kun je maken in diverse soorten en maten. Zo maakten we al eens razend snel pizza cakejes, pizza op crackers en een opgerolde pizza. Er is iets wat we echter nog niet hebben geprobeerd en dat zijn pizzascones.

Wat heb je nodig voor 12 scones?

  • 450 gram bloem
  • 45 gram maizena
  • 170 gram geraspte koude roomboter
  • 130 gram geraspte cheddar kaas
  • 130 gram pepperoni
  • 500 milliliter karnemelk
  • Handjevol fijngesneden, zongedroogde tomaten
  • 15 gram bakpoeder
  • 15 gram gedroogde Italiaanse kruiden
  • Snufje baking soda
  • Snufje zout

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed je bakplaat met bakpapier.
  • Zeef de bloem, bakpoeder, baking soda, zout en maizena in een grote kom. (Wanneer je maizena aan je sconemix toevoegt, worden de scones extra zacht van binnen).
  • Voeg de pepperoni, boter, tomaten en kaas toe. Lust je geen cheddar? Je kunt het vervangen door mozzarella.
  • Voeg als laatste de Italiaanse kruiden en karnemelk toe. Mix alles tot een geheel met een pollepel.
  • Maak vervolgens 12 bolletjes en verdeel deze over het bakpapier.
  • Bak de pizzascones in 17 minuten gaar.

Kun je geen genoeg van pizza krijgen? Probeer deze recepten dan ook eens:

Bron: BiggerBolderBaking | Beeld: Videostill YouTube