Het perfecte hapje voor je gasten
Wij Nederlanders zijn er dol op: heerlijke hapjes serveren wanneer er visite is. Normaal gesproken serveren we vaak warme hapjes uit de oven, of een ‘pigs in a blanket’ of knakworstje, maar nu de temperatuur buiten omhoog gaat is het erg lekker om iets verkoelends te kunnen serveren. Komkommer is daar heel erg geschikt voor. Van nature is komkommer 1 van de groentes met het hoogste vochtgehalte. Dus vooral bij warme dagen helpt het eten van komkommer om net even dat extra beetje vocht binnen te krijgen.
Vandaag stuitte we op een recept waarin komkommer een groot aandeel heeft: komkommer-rolletjes met verrijkte hummus! Vertrouw ons maar: hier kun je niet van afblijven en het ziet er fantastisch uit bij het opdienen.
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Dit heb je nodig:
– 2-3 komkommers
– 1 bakje hummus
– 100 gram verkruimelde feta kaas
– 1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
– 20 ontpitte zwarte olijven, grof gehakt
– 2 eetlepels oregano, grof gehakt
– ¼ theelepel gemalen zwarte peper
Lees op de volgende pagina hoe je het bereidt.
Pagina 1/2