Deze pastasalade staat binnen 20 minuten op tafel!
Zin in een lekkere pasta maar ook zin in een lichte maaltijd? Dan is een pastasalade een goed idee! Deze caprese pastasalade bevat maar een paar ingrediënten en staat binnen twintig minuten op tafel. Probeer jij hem binnenkort uit?
Dit heb je nodig (voor 4 personen)
- 300 gram pasta (fusili, penne)
- 3 eetlepels pesto
- 1 eetlepel olijfolie
- 1/4 theelepel zout
- 1/4 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel peper
- 12 cherrytomaatjes
- 12 kleine mozzarellaballetjes
- verse basilicum
Zo maak je het:
Breng een ruime pan met water en een beetje zout aan de kook. Voeg de pasta toe aan het water en draai het vuur laag zodra het water kookt. Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de cherrytomaatjes door de helft en snijd de basilicum fijn. Mix de pesto, olijfolie, zout, knoflook en peper in een grote kom. Giet de pasta af en voeg dit toe aan het mengsel dat je net hebt gemaakt. Voeg dan de tomaten, mozzarella en verse basilicum toe. Serveer direct; lekker met een stukje stokbrood!
Lees ook: Citroenpers in huis? Dan gebruik je deze waarschijnlijk je hele leven al verkeerd
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Brenda Kookt | Beeld: Wikipedia, Whitney