Desy

Klaar voordat je het weet!

Trek in een lekkere chocoladecake maar probeer je gluten te vermijden? Dan kan dit recept weleens een uitkomst bieden voor jou. Er komt namelijk geen meel of bloem bij kijken en je hebt er maar vier ingrediënten voor nodig. Piece of cake! 

Dit heb je nodig:

  • 6 eetlepels ongezouten boter
  • 225 gram chocolade (fijngehakt)
  • 6 grote eieren, dooier en eiwit gescheiden
  • 100 gram suiker
  • eventueel wat zout

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 150 graden en plaats een bakplaat in het midden van de oven. Vet een bakvorm in met boter of bakspray.
  • Doe de boter samen met de fijngehakte chocolade in een hittebestendige kom en zet deze kom 30 seconden in de magnetron.
  • Roer het geheel door elkaar en herhaal de stappen totdat alles gesmolten is.
  • Scheid de eiwitten van de eidooiers en meng de eidooiers met het chocoladebeslag.
  • Klop de eiwitten totdat deze een beetje omhoog blijven staan; ze hoeven niet helemaal stijf te staan.
  • Voeg geleidelijk aan de suiker toe aan de eiwitten en klop dit op totdat er stijve pieken ontstaan.
  • Voeg 1/4 van het eiwitmengsel toe aan de chocolademix en meng door elkaar. Voeg daarna geleidelijk de rest van het eiwitmengsel toe.
  • Giet het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad met de bolle kant van een lepel.
  • Bak de cake 45-50 minuten in de voorverwarmde oven en laat deze volledig afkoelen. De cake is gaar als de zijkanten loslaten van de vorm.

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Pixabay