Ingrediënten
  • KIP
  • 400 gram kippendijfilet
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel garam masala
  • Sap van een halve limoen
  • BUTTER CHICKEN SAUS
  • 20 gram roomboter
  • 1 eetlepel garam masala
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel knoflookpuree
  • 2 witte uien
  • 75 gram ongezouten cashewnoten
  • 1,5 eetlepel tomatenpuree
  • 350 milliliter room
  • EXTRA'S
  • Naan
  • Gekookte witte rijst
  • Koriander
Rowan Hattu
15 + 45 min.
2 - 3 pers.
Ingrediënten
  • KIP
  • 400 gram kippendijfilet
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel garam masala
  • Sap van een halve limoen
  • BUTTER CHICKEN SAUS
  • 20 gram roomboter
  • 1 eetlepel garam masala
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel knoflookpuree
  • 2 witte uien
  • 75 gram ongezouten cashewnoten
  • 1,5 eetlepel tomatenpuree
  • 350 milliliter room
  • EXTRA'S
  • Naan
  • Gekookte witte rijst
  • Koriander

Klinkt goed!

Heb jij een keer zin in wat anders tijdens het avondeten? Dan zit je met dit recept voor butter chicken met witte rijst en naan helemaal goed. Dit van oorsprong Indische gerecht laat je keuken heerlijk ruiken, en uiteraard smaakt het ook nog eens ontzettend lekker. Aan de slag!

Zo maak je deze overheerlijke butter chicken met witte rijst en naan

  • Allereerst snijd je de kippenfilet in blokjes.
  • Pak dan de yoghurt, de garam masala, het limoensap en de kip en doe dit in een kom.
  • Laat dit bij voorkeur een paar uur lang marineren. Geen zorgen: je kunt het ook meteen gebruiken.
  • Daarna verwarm je de roomboter in een braadpan.
  • Voeg hier de garam masala, chilipoeder, geraspte gember en knoflookpuree aan toe.
  • Bak dit zo’n twee minuten.
  • Daarna snijd je de uien in halve ringen en voeg dit dan toe aan de pan. Bak dit tot ze glazig en zacht zijn.
  • Hierna doe je er de tomatenpuree bij en bak dit geheel 1 minuut lang.
  • Dan voeg je de room toe, gevolgd door de cashewnoten. Laat het geheel op een laag vuurtje doorsudderen tot de noten zacht zijn.
  • Vervolgens pureer je de saus glad met een staafmixer.
  • Voeg dan de kip inclusief marinade toe aan de pan. Stoof dit op een laag vuurtje zo’n tien minuten mee tot de kip gaar is.
  • Daarna laat je de saus inkoken.
  • Serveer het met wat witte rijst, naan, koriander en ingelegde rode ui.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: sperziebonen met miso en knoflook

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Adobe Stock