Ingrediënten
  • 250 gram digestieve koekjes, verkruimeld
  • 80 gram gesmolten boter
  • 100 gram suiker + 50 gram suiker
  • 30 gram maizena
  • Snufje zout
  • 480 milliliter volle melk
  • 4 eierdooiers
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • 1 theelepel vanille-extract + 2 theelepels vanille-extract
  • 3 rijpe bananen, geprakt
  • 450 gram roomkaas
  • 2 eieren
  • 1 theelepel citroensap
  • 120 milliliter slagroom
Christel
60 min.
10 pers.
Ingrediënten
  • 250 gram digestieve koekjes, verkruimeld
  • 80 gram gesmolten boter
  • 100 gram suiker + 50 gram suiker
  • 30 gram maizena
  • Snufje zout
  • 480 milliliter volle melk
  • 4 eierdooiers
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • 1 theelepel vanille-extract + 2 theelepels vanille-extract
  • 3 rijpe bananen, geprakt
  • 450 gram roomkaas
  • 2 eieren
  • 1 theelepel citroensap
  • 120 milliliter slagroom

It’s bananas

Het leven is gewoon net wat mooier als je regelmatig een puntje taart kunt eten. Wie wordt er nou niet blij van een stroopwafeltaart of een caramel-appelkruimelcheesecake? Ook mag je ons ’s nachts wakker maken voor een romige bananentaart. Een variatie op een heerlijke bananentaart is deze bananenpudding-cheesecake. Ontzettend lekker en makkelijk om te maken!

Wat moet je doen?

  • Doe de verkruimelde koekjes in een kom en voeg de gesmolten boter toe. Roer tot alles goed is vermengd.
  • Bekleed een springvorm (met een doorsnede van 22 á 24 centimeter) met bakpapier en verdeel de koekkruimels over de bodem. Druk stevig aan.
  • Maak nu de bananenpudding. Doe de melk en eierdooiers in een kom en klop los. Doe 100 gram suiker, maizena, zout en boter in een sauspan en schenk de melk erbij. Zet de pan op een middelhoog vuur en breng aan de kook. Laat een minuutje koken.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de 1 theelepel vanille-extract en de geprakte bananen toe, roer tot een geheel. Laat de pudding koelen.
  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Doe de roomkaas in een kom en klop dit met een handmixer tot een luchtig geheel. Voeg de overige suiker (50 gram) toe.
  • Klop vervolgens per keer 1 eierdooier door de roomkaas.
  • Voeg de overige vanille-extract (2 eetlepels) en citroensap toe en vouw daarna de bananenpudding door het beslag.
  • Schenk het mengsel in de springvorm.
  • Bak de cheesecake 40 á 45 minuten. Laat de bananenpudding-cheesecake een uurtje afkoelen en zet ’m daarna minstens 4 uur in de koelkast.
  • Klop de slagroom, doe in een spuitzak en decoreer de cheesecake. Geniet ervan!

Lees ook: Deze heerlijke cheesecakerolletjes met kaneel heb je zo gemaakt

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Tastemade | Beeld: videostill Tastemade