Christel

Lekker dat het is!

Van asperges kunnen we nooit genoeg krijgen. We eten ze graag met een romige saus, als hapje of door een overheerlijke quiche. Zo flansten we laatst deze overheerlijke aspergequiche met geitenkaas in elkaar. Wil je deze quiche ook maken? Sla de volgende ingrediënten maar alvast in:

Wat heb je nodig voor 6 á 8 porties? 

  • 5 plakjes hartige taartdeeg (Koopmans)
  • 4 middelgrote eieren
  • 350 gram groene asperges, geblancheerd
  • 150 milliliter volle melk
  • 100 milliliter slagroom
  • 110 á 140 gram geitenkaas
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 1 eetlepel roomboter
  • verse tijm naar smaak,
  • nootmuskaat, zout en peper naar smaak

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een quichevorm met de plakjes hartige taartdeeg.
  • Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de sjalotjes tot ze er glazig uitzien.
  • Doe de eieren, slagroom, melk, tijm, nootmuskaat, zout en peper in een kom en mix dit tot een geheel.
  • Snijd de asperges in stukken en doe deze in de quichevorm en verdeel hier de gebakken sjalot overheen en kruimel de geitenkaas over de groentes heen.
  • Schenk het eiermengsel over de asperges heen.
  • Schuif de quiche in de oven voor 35 minuten. 
  • Laat even afkoelen, geniet ervan!

Lees ook: Zo maak je een heerlijke witte aspergesoep

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: CBC Food | Beeld: videostill