Het is een fluitje van een cent
Voor bananenbrood zijn wij altijd wel te porren. Het is heerlijk romig en zoet en voor je het weet heb je de helft van je brood al opgegeten. Als je ook zo gek bent op bananenbrood vind je de volwassenversie ervan vast ook heerlijk. Een klein beetje alcohol door het beslag en je bananenbrood is magisch lekker.
Wat heb je nodig voor 1 brood?
- 260 gram bloem
- 2 eieren
- 5 middelgrote, geprakte bananen
- 120 gram roomboter
- 80 milliliter bruine rum
- 200 gram suiker
- 1 1/2 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel baksoda
- 1 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel nootmuskaat
- Bakspray
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 175 graden en spray een cakevorm van 25 centimeter in met bakspray.
- Doe de bloem, bakpoeder, baksoda, kaneel, zout en nootmuskaat in een grote kom en roer dit even door.
- Klop in een andere kom de eieren en voeg hieraan de geprakte bananen en suiker toe.
- Smelt de boter in een sauspan. Voeg de rum toe wanneer de boter is gesmolten. Zet de pan op een laag vuur en blijf continu roeren. Doe dit voor ongeveer vijf minuten, zodat de boter licht bruin wordt.
- Voeg het botermengel beetje bij beetje aan het bananenmengsel toe, terwijl je constant blijft roeren.
- Voeg vervolgens alle droge ingrediënten toe en roer tot een geheel.
- Schenk het beslag in de cakevorm en bak de cake gaar in 55 á 60 minuten.
- Laat het rum-bananenbrood afkoelen voor je deze serveert.
Variatietip: de alcohol in de rum verdampt helemaal in de oven, maar wil je toch liever geen alcohol gebruiken? Verdubbel dan de hoeveelheid boter.
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: 365 days of baking | Beeld: videostill