Kaas en kipnuggets met elkaar gecombineerd, hemels!
Kipnuggets, we zijn er dol op. Het liefst bestellen we er een enorme portie van. Wist je dat je ze ook heel eenvoudig zelf kunt maken? Je kunt zelfs kiezen voor een gevulde variant met mozzarella en Parmezaanse kaas. Wij laten je een snel en eenvoudig recept zien. Smullen geblazen!
Een combinatie van twee heerlijkheden
Kip en kaas zijn twee dingen waar we geen genoeg van kunnen krijgen. In dit recept worden ze met elkaar gecombineerd, om voor een ware smaaksensatie te zorgen. Je hebt er verder maar een paar ingrediënten voor nodig en het kost slechts een half uurtje van je tijd. Wanneer ga jij ermee aan de slag?
Zo maak je gevulde kipnuggets
- Snijd de mozzarella in kleine stukjes.
- Snijd de kipfilet in redelijk grote repen. Maak vervolgens een inkeping aan de zijkant van elke reep.
- Vul de gemaakte openingen met stukjes mozzarella.
- Pak twee grote kommen en een middelgrote kom.
- Voeg de broodkruimels, basilicum, knoflookpoeder, peterselie, zout en Parmezaanse kaas bij elkaar in een van de grote kommen.
- Doe de bloem in een van de andere grote kommen en de eieren in de middelgrote kom.
- Pak telkens een stukje van de kip en dip dat eerst in de bloem, dan in het ei en vervolgens in de kom met de broodkruimelmix.
- Pak een pan en vul hem met flink wat olie. Laat de olie goed opwarmen.
- Leg de kipnuggets in de pan en bak ze tot ze goudbruin zijn.
- Leg een aantal stukken keukenrol op een groot bord, haal de kipnuggets uit de pan en leg ze op de keukenrol.
- Als alle olie uit de kipnuggets is gelekt, kun je ze serveren.
- Eet smakelijk!
Lees ook: Recept: misokip uit de oven met rijst en gebakken ei
Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!
Bron: Chop Secrets | Beeld: Unsplash, Brett Jordan