Om je vingers bij af te likken
Wat ons betreft is bloemkool een heerlijke groente waar je veelzijdige gerechten mee kunt maken. Het leent zich perfect voor een gezondere pizzabodem, vegetarische nuggets maar ook voor een romige saus. Voor dit recept hebben we deze groente omgetoverd tot een overheerlijke, smeuïge pastasaus.
Romige pastasaus
Deze romige pastasaus van bloemkool bevat lekker veel groente, die overigens goed verstopt zijn. Doordat de bloemkool een romige smaakt geeft, merk je niet eens dat dit een saus is op basis van groente. Dit recept leent zich overigens ook perfect als een veganistische vervanger voor een romige, kaas-achtige saus. Mocht je dit inderdaad als een veganistische vervanger gebruiken, denk er dan wel om dat je de Parmezaanse kaas en kookroom vervangt voor een veganistische variant.
Zo maak je hem:
- Breng een pan met water aan de kook en kook de bloemkool in 10 tot 15 minuten zacht. Breng ondertussen een tweede pan met water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Bewaar een kopje kookvocht en giet de rest af.
- Blend of pureer de bloemkool samen met de Parmezaanse kaas, room en peper en zout naar smaak tot een gladde saus.
- Verhit wat olijfolie in een pan en bak de spinazie tot deze geslonken is. Snijd de zongedroogde tomaatjes fijn en voeg toe aan de spinazie, samen met de gekookte pasta, een beetje kookvocht en de bloemkoolsaus. Laat een paar minuten pruttelen.
- Garneer de pasta met wat Parmezaanse kaas en basilicum. Eet smakelijk!
Om de pastasaus een diepere smaak te geven, wissel je de olijfolie om voor de olie van de zongedroogde tomaten. Hierdoor krijgt je pasta net wat meer smaak. Tevens zou je de zongedroogde tomaatjes kunnen omwisselen voor gepofte tomaatjes uit de oven. Een lekkere twist en nét even wat anders!
Ook lekker: Quiche met groene asperges
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Easyculi | Beeld: Adobe Stock