Gezond en lekker!
Een AGV’tje hoeft echt niet saai te zijn. Zo zijn er inmiddels tig smakelijke manieren om je aardappelen, vlees en groente naar een hoger niveau te tillen. Staat bloemkool binnenkort bij jou op het menu? Probeer deze pittige en smeuïge variant dan eens uit.
Bloemkool bereiden
Bloemkool is niet voor iedereen een favoriete groente. Wanneer we bloemkool bereiden, mist het vaak de extra smaakmakers die deze groente naar een hoger niveau tillen. Daarom wagen we ons steeds vaker aan variaties met bepaalde groenten om deze nóg smaakvoller te maken. Waarom probeer je niet eens deze pittige sesam bloemkool? Erg lekker, en ook nog eens zo klaar!
Zo ga je te werk
- Meng de bloem, melk, bakpoeder en knoflookpoeder door elkaar.
- Voeg de gehakte bloemkool toe en schep om. Zorg ervoor dat er een dun laagje beslag over de bloemkool ligt.
- Frituur de bloemkool goudbruin, verwijder de overtollige olie en laat deze uitlekken.
- Maak de pittige sesamsaus door de sesamolie, knoflook, sojasaus, rijstazijn, suiker en sriracha door elkaar te mengen.
- Breng de saus aan de kook en voeg dan de maïzena-brij toe. Meng erdoor en laat de saus dikker worden.
- Voeg de gefrituurde bloemkool toe en roer door de saus.
- Garneer met sesamzaadjes en gehakte lente-uitjes. Serveer met rijst. Eet smakelijk!
Ook lekker: Gefrituurde chili knoflook bloemkool
Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock