Drie van je favoriete ingrediënten gecombineerd tot een heerlijk gerecht
Je hoeft niet altijd uren in de keuken te staan om iets lekkers op de tafel te toveren. Deze kip met kaas en bacon is daar het perfecte voorbeeld van. Je hebt er slechts een paar ingrediënten en een half uurtje van je dag voor nodig. We leggen je uit hoe je dit heerlijke recept maakt.
We zijn dol op kip. Of het nou van de grill komt, uit de frituur of gewoon als beleg op brood: kip is altijd een goed idee. Deze cheesy-variant is er eentje die wij op ons favorietenlijstje hebben gezet.
Zo maak je de cheesy bacon kip:
- Bak de bacon voor ongeveer 8 minuten knapperig in een grillpan. Leg het daarna apart op een keukenrol. Snijd het in kleine stukjes.
- Houd een beetje van het baconvet over in de pan. Hierin ga je straks de kip bakken.
- Kruid de kipfilet met zout en peper en bak elke kant goudbruin in de pan.
- Zet de pan op een iets lager vuurtje en kruid de kip met kipkruiden. Leg de mozzarella op de kip. Doe de deksel op de pan en laat het 5 minuten bakken tot de mozzarella is gesmolten.
- Strooi de baconstukjes over de kip en garneer met bieslook.
- Eet smakelijk!
Lees ook: Recept: pita-pizza met kip en satésaus
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Delish | Beeld: iStock