Ruth
30 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 2 roombotercroissants
  • 4 eieren
  • 500 gram spinazie
  • 4 plakjes bacon
  • Zout en peper
  • Chilivlokken (optioneel)
  • Handje Parmezaanse kaas (optioneel)
  • Olijfolie

Ook lekker als lunch!

Met een heerlijke croissant als ontbijt waan je je in Frankrijk, op een terrasje van een van de knusse cafés in Parijs. Geef dit klassieke broodje eens een nieuwe twist door er een hartige gevulde croissant van te maken. Met ei, groente en bacon is dit hét perfecte ontbijt om er een hele dag tegenaan te kunnen!

Hartig in plaats van zoet

Bij het beleggen van een croissant denken we al snel aan jam of misschien zelfs aan chocopasta. Maar om een croissant extra lekker te beleggen en er een geschikte start van de dag van te maken, kun je ook voor een hartig gevulde versie gaan. Met een roerei, verse spinazie en bacon is dit ontbijtje een ware smaakexplosie. Eet je geen vlees, of ben je geen fan van bacon? Verruil de bacon dan voor gerookte zalm voor een extra gezonde touch. De Parmezaanse kaas is lekkere toevoeging, maar ook die is optioneel.

Wat ontzettend makkelijk is aan dit recept, is dat zowel de bacon als de croissants op dezelfde temperatuur kunnen worden gebakken. Daardoor kunnen ze samen in de oven. Geen extra oventijd dus!

Zo ga je te werk:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier. Leg de plakjes bacon aan één kant van de bakplaat, laat de andere helft vrij. Laat ook een beetje ruimte tussen de plakjes bacon.
  • Wanneer de bacon nog zo’n 6 minuten in de oven moet, leg je de croissant erbij op de bakplaat.
  • Verhit een beetje olie in de pan. Zet dan het vuur laag.
  • Doe de spinazie in de pan. Omdat het behoorlijk slinkt, kun je royaal zijn met de spinazie.
  • Breek ondertussen de eieren boven een kom en klop ze kort los met een vork. Het hoeft geen perfect mengsel te worden, dat maakt het roerei juist extra lekker.
  • Wanneer de spinazie is geslonken giet je de eieren in de pan. Roer het ei voortdurend door zodat het niet aan de pan vast gaat zitten en gelijkmatig stolt. Breng op smaak met peper en zout en eventueel chilipeper als je daar van houdt. Rasp wat Parmezaanse kaas over het ei.
  • Haal de croissants en bacon uit de oven. Snijd de croissants vanaf de bovenkant in zodat je ze ver open kunt vouwen, maar de hoeken nog gesloten zijn.
  • Stop de plakjes bacon aan de zijkanten in de croissant en vul de ruimte ertussen met het roerei.
  • En zo is je hartige gevulde croissant klaar om te eten!

Ook lekker: Zo maak je zelf smaakvolle mosterd-dillesaus

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Beeld: Pexels / JÉSHOOTS