Klaar in 30 minuten!
Weet jij nog niet wat je deze week moet eten? Wat dacht je van een heerlijke ovenschotel met verse gehaktballetjes? Aan dit gerecht komen geen pannen te pas: je maakt ‘m helemaal klaar in één ovenschaal. Dat scheelt weer afwas natuurlijk! Het is dan ook het perfecte recept voor doordeweeks waar het hele gezin van zal smullen.
Zo maak je de ovenschotel:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Voor de gehaktballetjes: doe het gehakt, de eidooier, uienpoeder, knoflookpoeder, peper, zout en paneermeel in een kom. Kneed dit goed door, en rol het met je handen tot balletjes van ongeveer 3 centimeter.
- Verdeel de gehaktballetjes over een ruime ovenschaal. Voeg hieraan de ui, knoflook, broccoli, chilivlokken, paprika en olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout, en meng door zodat alles verdeeld is. Zet dit voor 10 minuten in de oven.
- Na de 10 minuten haal je de schaal eruit, en voeg je de orzo, passata en bouillon toe. Roer dit even door, en bedek met aluminiumfolie. Zet daarna nog 15 minuten in de oven.
- Haal weer uit de oven, en verdeel de mozzarella over de schaal. Zet opnieuw in de oven voor 5 minuten (zonder aluminiumfolie), totdat de kaas is gesmolten.
- Genieten maar!
Lees ook: Recept: quesadillas met BBQ pulled chicken
Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Taming Twins | Beeld: Adobe Stock