Zo maak je het:
Verhit de oven voor op 180 graden. Doe olijfolie, zout, peper, paprikapoeder, knoflookpoeder en hete saus in een grote kom en meng goed door elkaar. Voeg de aardappel toe en schud alle ingrediënten goed door elkaar. Laat tien minuten marineren.
Gebruik een vergiet en een kom om de aardappelen af te gieten en let er hierbij op dat je alle saus in een kom opvangt. Vet een ovenschaal in met bakspray of een beetje olie en verspreid de aardappelen over de bakplaat. Bak ze 45 minuten in de voorverwarmde oven en schep de aardappelen iedere 15 minuten even om. Bak de bacon goed uit en laat uitlekken op een bordje met keukenpapier. Bak de kipblokjes in het vet van de beacon tot ze gaar en bruin zijn en voeg ze bij de resterende saus. Marineer de blokjes met de saus. Voeg de kip bij de aardappel in de ovenschaal en bak nog 12 minuten in de oven. Verkruimel de bacon en hak de bosui fijn. Verdeel bacon en geraspte kaas over de ovenschaal en bak nog 3-5 minuten mee. Garneer met bosui en serveer direct. Eet smakelijk!
Pagina 2/2
Beeld: videostill TheCooknShare