Alles bereiden in één ovenschaal, lekker simpel toch?
Voor de echte luieriken onder ons is dit misschien wel het meest simpele gerecht ooit. Niet alleen ben je zo klaar met het maken van deze spaghetti met gehaktballen, ook heb je naderhand nauwelijks afwas! Een win-win situatie zou je zeggen toch? Een perfect Italiaans gerecht om vanavond nog te maken!
Bereid je voor, want dit recept gaat je leven veranderen!
Wat heb je nodig? (voor 4 tot 6 personen)
- 500 gram gehakt
- 100 gram paneermeel
- 150 milliliter (volle) melk
- 2 grote eieren
- zout en peper naar smaak
- 800 milliliter tomatensaus
- 200 milliliter water
- 300 gram spaghetti, gedroogd
- verse basilicum
- 200 gram mozzarella
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Mix in een diep bord het gehakt met het paneermeel, de eieren en de melk. Breng op smaak met wat peper en zout en rol er balletjes van ter grootte een pingpongbal.
- Voeg in een grote ovenschaal de tomatensaus samen met het water en roer door elkaar.
- Breek de spaghettislierten eenmaal doormidden en leg het op de tomatensaus. Roer de slierten door de tomatensaus zodat elke sliert goed bedekt is. V
- Verdeel nu de gehaktballetjes in de ovenschaal.
- Leg wat blaadjes verse basilicum tussen de gehaktballen en dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.
- Bak de spaghetti in de oven ± 1 uur op 200 graden.
- Haal de ovenschaal uit de oven en verdeel plakjes mozzarella over de gehaktballen en spaghetti.
- Zet opnieuw de ovenschaal in de oven (zonder aluminiumfolie) en bak ± 10 minuten tot de mozzarella gesmolten en geler van kleur is.
- Eet smakelijk!
Lees ook: Zo maak je koolhydraatarme Thaise gebakken rijst met maar 5 ingrediënten!
Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Real Simple | Beeld: videostill Real Simple