Deze broodpap is oerhollands lekker!
Vroeger werd broodpap heel vaak gemaakt, omdat het toen nog niet normaal geacht werd om oud brood weg te gooien of aan de eentjes te voeren. In een broodpap maakt het helemaal niet uit dat het brood wat ouder is. Toen de welvaart steeg, verdween de broodpap ook. Zonde, omdat het heel lekker is!
Tijd om dit gerecht weer te introduceren.
Wat heb je nodig?
- 500 milliliter melk
- stukken citroenschil
- een snufje kaneel
- 6 sneetjes oud brood
- 50 gram suiker
- klontje boter
- stroop
Wat moet je doen?
- Breng de melk met de citroenschillen aan de kook. Voeg het brood hier in stukjes aan toe en laat het zacht worden. Klop het brood met een garde fijn.
- Los de suiker en de kaneel op in de pap en haal de citroenschillen eruit.
- Leg er een klontje boter bovenop als je het serveert. Ook lekker met wat stroop erbovenop.
Tip: van oud brood kan je ook hele lekkere wentelteefjes maken!
Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Smulweb | Beeld: Unsplash