Roos
15 + 60 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 150 milliliter Licor 43
  • 600 gram ossenhaas
  • 100 milliliter olijfolie
  • 50 milliliter sojasaus
  • 1 rijpe mango
  • 1 rode chilipeper
  • 3 bosuien
  • 2 eetlepels verse koriander
  • 1 eetlepel citroensap
  • peper en zeezout naar smaak

Ben jij ook toe aan wat variatie op de barbecue?

Speklapjes, hamburgers, kipspiesjes en worstjes. Geef maar eerlijk toe, de barbecue wordt vaak alleen met deze vleessoorten gevuld. Super lekker, maar af en toe kan een beetje variatie ook geen kwaad. En hoe kan dat nu beter dan een combinatie te maken met ons favoriete drankje: Licor 43! Want dit alcoholische drankje smaakt niet alleen goed uit een glas, maar doet het ook goed op de barbecue. In dit recept maken we een salsa van Licor 43 en mango, om hiermee de ossenhaasspiesjes extra lekker te maken. 

Zet die barbecue maar aan!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Snijd de ossenhaas in 8 lange dunne plakjes.
  • Meng 50 milliliter Licor 43, sojasaus, 50 milliliter olijfolie en peper met elkaar.
  • Meng de plakken ossenhaas door het mengsel en laat het vlees 1 uur marineren in de koelkast.
  • Schil de mango, verwijder de pit en maak kleine blokjes.
  • Hak de chilipeper, bosuien en koriander in kleine stukjes. Voeg dit toe aan de mangoblokjes en meng alles goed door elkaar.
  • Meng 100 milliliter Licor 43, citroensap en 50 milliliter olijfolie door elkaar. Voeg wat peper en zout naar smaak toe en zet het mengsel in de koelkast.
  • Draai de repen ossenhaas aan 4 ijzeren spiezen en rooster deze aan elke kant 1,5 minuut op een hete barbecue. In de tussentijd bestrijk je de spiezen met marinade.
  • Leg de ossenhaasspiesjes op een bord en schep de overige marinade eroverheen.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: 7 x de lekkerste recepten met Licor 43

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Licor 43 | Beeld: Pexels