Sabine
10 + 60 min.
4 - 6 pers.
Ingrediënten
  • 36 Oreo’s
  • 480 milliliter water
  • 55 gram boter
  • 200 gram suiker (65 gram voor het deeg, de rest voor het rollen van churros)
  • 130 gram bloem
  • 2 eieren olie om te frituren
  • 240 milliliter slagroom

Deze liefdesbaby van de geliefde Oreo en heerlijke churros is subliem!

Tegenwoordig zijn Oreo’s en churros niet meer weg te denken uit onze snackcultuur. En dat terwijl de zoete lekkernijen helemaal niet zijn ontstaan op Hollandse bodem. Churros zijn een heerlijke oliebolachtige snack uit Spanje en de Oreo vindt zijn ontstaan in Amerika. Thank god voor globalisering, anders hadden wij nooit kunnen meegenieten van dit hapje. Maar wist je dat de twee ook goed te combineren zijn? Wij stellen je voor aan Oreochurros. Het hápje dat je eens moet proberen.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Breek de Oreo’s voorzichtig open en scheid de vulling van de koekjes. Doe de koekjes en de vulling in twee aparte kommetjes.
  • Plet de koekjes tot fijne kruimels ontstaan.
  • Zet een pan op het vuur en doe hier het water, boter en 65 gram van de suiker in. Breng dit aan de kook.
  • Voeg de bloem en Oreokoekkruimels toe wanneer het water aan de kook is. Roer goed tot de boel gecombineerd is.
  • Roer daarna de eieren een voor een door je beslag.
  • Doe het beslag daarna in een spuitzak en spuit daarna repen van 12 centimeter op bakpapier.
  • Plaats de churros in de vriezer en laat ze hier minimaal twee uur koelen. Dit zorgt ervoor dat de vorm van de churros worden behouden wanneer je ze frituurt.
  • Verwarm de frituurolie tot 180 graden en plaats de churros hierin wanneer ze volledig zijn gekoeld. Frituur ze twee minuten aan een kant en frituur ze daarna nog twee minuten aan de andere kant.
  • Doe de overgebleven suiker in een kommetje.
  • Haal de Oreochurros uit de olie en laat het even uitlekken en rol ze daarna meteen door de suiker.
  • Doe de slagroom in een kom en klop dit op tot het dik wordt.
  • Smelt daarna de Oreovulling voor tien seconden in de magnetron en meng dit daarna met de slagroom wanneer je de Oreochurros wilt serveren. Dip de churros in de slagroom en geniet van het Spaanse hapje!

Ook lekker: Irish coffee-ijsjes met Baileys

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Dinner then dessertBeeld: YouTube Very Easy Recipes