Oreo hoef jij voortaan niet meer te kopen!
Oreo koekjes zijn mateloos populair. Op zich is dat ook heel begrijpelijk, omdat ze ook enorm lekker zijn. Helaas zijn ze wel een beetje prijzig, maar dat hoeft jou voortaan niet meer te stoppen. Je maakt ze namelijk heel gemakkelijk zelf.
Probeer het maar!
Wat heb je nodig? (voor 40 koekjes)
Voor de koekjes
- 240 gram boter
- 200 gram suiker
- 2 theelepels zout
- 2 grote ei
- 150 gram bloem
- 160 gram cacao
- snufje baking soda
Voor de crème vulling
- 45 gram boter
- 400 gram suiker
- 1 theelepel vanille extract
Wat moet je doen?
- Meng 225 gram boter met de suiker en zout totdat het een luchtig geheel wordt.
- Voeg de eieren toe en meng totdat ze volledig opgenomen zijn.
- Zeef de bloem, cacaopoeder en baking soda en schep dit door het mengsel.
- Verpak het deeg in vershoudfolie en zet het een uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Haal het deeg uit de koelkast en verdeel het in 4 stukken.
- Plaats een kwart van het deeg tussen twee vellen bakpapier en rol het uit tot het ongeveer een halve centimeter dik is.
- Gebruik een bakvormpje of de rand van een champagneglas om de koekjes uit te steken. Pak het overgebleven deeg weer op en rol dit weer uit, zodat je er meer koekjes van kunt maken.
- Bak de koekjes in de voorverwarmde oven voor 15 minuten en laat ze volledig afkoelen.
- Maak nu de vulling door 115 gram boter met de poedersuiker en vanille te mengen tot het een luchtig mengsel is.
- Verdeel de crème over de helft van de koekjes en dek het af met een ander koekje. Knijp de koekjes een beetje fijn en schraap de overgebleven crème van de koekjes af. Gooi dit niet weg, maar eet het op! 😉
Lees ook: Goed nieuws: snoepmerk HARIBO komt met drie nieuwe snoepvarianten!
Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Tasty | Beeld: pxhere