Met wie wil jij dit wel maken?
Eet je graag Oreo’s en kun je een lekkere tiramisu niet weerstaan? Combineer dan eens beide en maak deze tongstrelende Oreo-tiramisu. Niet heel goed voor de lijn, maar wel voor de smaakpapillen. Sla de volgende ingrediënten maar meteen in!
Wat heb je nodig voor 4 á 6 stuks?
- 6 eierdooiers
- 100 gram suiker
- 80 milliliter melk
- 3 eetlepels koffielikeur + 4 eetlepels koffielikeur
- 20 Oreo’s + 24 Oreo’s
- 450 gram mascarpone
- 6 eetlepels heet water
- 1/2 theelepel espressopoeder
- 360 milliliter slagroom
- 1 1/2 theelepel vanille-extract
- 3 eetlepels suiker
Wat moet je doen?
- Doe de eierdooiers en suiker in een kom en klop dit tot een romig geheel.
- Schenk daarna de melk en 3 eetlepels koffielikeur bij het eiermengsel terwijl je blijft roeren.
- Doe het mengsel in een sauspan en verwarm op een middelhoogvuur.
- Blijf roeren tot er een custard is ontstaan.
- Doe de custard in een kom en zet deze een uur in de koelkast.
- Haal de Oreo’s van elkaar af en schraap de roomvulling eruit.
- Mix de roomvulling samen met de mascarpone door de custard.
- Roer de espressopoeder door het hete water en voeg hier 4 eetlepels koffielikeur aantoe. Laat 10 minuten afkoelen.
- Dip de Oreo’s in de koffie en leg ze op een bakplaat die bekleed is met bakpapier en leg apart.
- Doe de slagroom, vanille-extract en suiker in een kom en mix dit met een handmixer tot een geheel.
- Verkruimel de overgebleven Oreo’s.
- Doe de geweekte Oreo’s in een dessertglas en doe hier een laag custardvulling op en vervolgens de slagroom. Herhaal dit en sprenkel vervolgens de Oreo-kruimels bovenop het toetje.
- Doe dit ook bij de andere dessertglazen.
- Geniet ervan!
Lees ook: Om te smullen: overheerlijke tiramisu-cupcakes!
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Get the Dish | Beeld: videostill Get the Dish