Christel

Met wie wil jij dit wel maken?

Eet je graag Oreo’s en kun je een lekkere tiramisu niet weerstaan? Combineer dan eens beide en maak deze tongstrelende Oreo-tiramisu. Niet heel goed voor de lijn, maar wel voor de smaakpapillen. Sla de volgende ingrediënten maar meteen in!

Wat heb je nodig voor 4 á 6 stuks?

  • 6 eierdooiers
  • 100 gram suiker
  • 80 milliliter melk
  • 3 eetlepels koffielikeur + 4 eetlepels koffielikeur
  • 20 Oreo’s + 24 Oreo’s
  • 450 gram mascarpone
  • 6 eetlepels heet water
  • 1/2 theelepel espressopoeder
  • 360 milliliter slagroom
  • 1 1/2 theelepel vanille-extract
  • 3 eetlepels suiker

Wat moet je doen?

  • Doe de eierdooiers en suiker in een kom en klop dit tot een romig geheel.
  • Schenk daarna de melk en 3 eetlepels koffielikeur bij het eiermengsel terwijl je blijft roeren.
  • Doe het mengsel in een sauspan en verwarm op een middelhoogvuur.
  • Blijf roeren tot er een custard is ontstaan.
  • Doe de custard in een kom en zet deze een uur in de koelkast.
  • Haal de Oreo’s van elkaar af en schraap de roomvulling eruit.
  • Mix de roomvulling samen met de mascarpone door de custard.
  • Roer de espressopoeder door het hete water en voeg hier 4 eetlepels koffielikeur aantoe. Laat 10 minuten afkoelen.
  • Dip de Oreo’s in de koffie en leg ze op een bakplaat die bekleed is met bakpapier en leg apart.
  • Doe de slagroom, vanille-extract en suiker in een kom en mix dit met een handmixer tot een geheel.
  • Verkruimel de overgebleven Oreo’s.
  • Doe de geweekte Oreo’s in een dessertglas en doe hier een laag custardvulling op en vervolgens de slagroom. Herhaal dit en sprenkel vervolgens de Oreo-kruimels bovenop het toetje.
  • Doe dit ook bij de andere dessertglazen.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Om te smullen: overheerlijke tiramisu-cupcakes!

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Get the Dish | Beeld: videostill Get the Dish