Sabine

Je hebt er maar drie ingrediënten voor nodig!

Een aantal jaar geleden waren Oreo’s iets wat alleen Amerikanen aten, maar het zwarte koekje met romige vulling heeft ook in Nederland vele harten veroverd. En dat niet alleen, de koekjes zijn heel makkelijk te verwerken in andere recepten. In fudge-repen smaken ze bijvoorbeeld heel erg lekker.

Dit heb je nodig voor 20 stukken:

  • 500 gram witte chocolade
  • 1 blik zoete, gecondenseerde melk (397 gram)
  • 12 Oreo’s

Zo maak je het:

  • Breek de witte chocolade in zo klein mogelijk stukken en doe dit in een kom. Schenk de gecondenseerde melk hierbij en meng het met elkaar.
  • Zet de kom 15 seconden in de magnetron en roer. Zet het daarna weer 15 seconden in de magnetron en roer weer. Blijf dit doen tot de chocolade is gesmolten en goed is vermengd met de gecondenseerde melk. Zet de kom niet zomaar langer dan 15 seconden in de magnetron. De kans is groot dat de chocolade dan verbrandt en dat is zonde.
  • Hak de Oreokoekjes in stukjes en meng dit met de gesmolten witte chocolade.
  • Bedek een vierkant bakblik met bakpapier en schenk daarna het mengsel in het bakblik
  • Zet het bakblik twee uur in de koelkast tot het is gehard en snijd het daarna tot vierkante fudge-repen. 

Vond je dit lekker? Lees dan ook: 

Bron: Tasty Beeld: videostill tasty