Zo ontzettend lekker!
Wij zijn dol op het toetje crème brûlée en Oreo’s zijn bij ons al helemaal niet veilig. Bij alleen al de gedachte aan deze twee traktaties gaan wij watertanden. Ben jij ook zo dol op Oreo’s en crème brûlée? Combineer de twee dan eens!
Wat heb je nodig voor acht porties?
- 960 milliliter slagroom
- 16 Oreo’s
- 2 theelepels vanille-extract
- 6 eierdooiers
- 200 gram suiker
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Breek de Oreo’s open en scheid de romige vulling van het koekje. Verkruimel de koekjes.
- Zet een sauspan op een middelhoog vuur en doe hier de slagroom en de vulling in. Roer tot de vulling is opgelost. Zet het vuur af als de slagroom bijna kookt.
- Roer de vanille-extract door de slagroom.
- Doe de eierdooiers in een kom en voeg 100 gram suiker toe. Roer dit tot een lichtgeel geheel.
- Schenk beetje bij beetje de slagroom bij de eierdooiers terwijl je continu blijft roeren.
- Verdeel het slagroommengsel over acht crème brûlée-bakjes.
- Verdeel de koekkruimels over de bakjes.
- Zet de bakjes op een diepe bakplaat en schenk water op de bakplaat en zet de crème brûlée’s 45 minuten in de oven.
- Haal de bakplaat voorzichtig uit de oven een laat deze afkoelen. Zet de oreo-crème brûlée’s vervolgens 2 uur in de koelkast.
- Verdeel de rest van de suiker over de bakjes en karameliseer dit met een crème brûlée-brander.
- Geniet ervan je Oreo-crème brûlée!
Lees ook: Deze Limoncello-tiramisu wordt je nieuwe favoriete toetje!
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Tasty | Beeld: videostill