Een feestje voor je smaakpapillen
Zin om iets lekkers te maken, maar geen zin om uren in de keuken te staan? Maak dan eens deze overheerlijke Oreo-cheesecake. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig en binnen 10 minuten kun je je traktatie in de koelkast zetten.
Hoe maak je de Oreo-cheesecake?
- Verkruimel 100 gram Oreo’s en doe deze in een kom met 50 milliliter slagroom.
- Roer goed door elkaar.
- Bekleed een springvorm met bakpapier en verdeel de Oreo-kruimels over de bodem.
- Druk goed aan met een lepel, zet de springvorm een half uurtje in de koelkast
- Doe de roomkaas in een kom en klop dit los.
- Voeg de suiker toe en roer tot een geheel.
- Doe de overgebleven slagroom in een kom en klop tot pieken.
- Voeg de slagroom toe aan de roomkaas en roer met een spatel tot een egaal mengsel.
- Verkruimel de rest van de Oreo’s en roer dit door het beslag.
- Haal je springvorm uit de koelkast en schenk het mengsel erin.
- Verkruimel wat van de extra oreo’s en verdeel over de bovenkant.
- Zet de cheesecake drie uur in de koelkast. Leg de overige Oreo’s bovenop de taart.
- Geniet ervan!
Lees ook: Zo maak je zalmfilet in en romige saus met spinazie
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Hanse | Beeld: videostill