Oranje(soep) boven!
Op 27 april is het Koningsdag in Nederland; tijd om allerlei leuke gerechten te bereiden met de typisch Hollandse kleur oranje. Maak bijvoorbeeld deze leuke oranje split-cocktails, deze oranjegekleurde frieten of een heerlijke oranjesoep!
Dit heb je nodig:
- 250 gram chorizo
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui
- 320 milliliter gegrilde paprika
- 400 gram tomatenblokjes
- 500 milliliter groentebouillon
- 250 gram snijbonen
- 2 eetlepels peterselie
Zo maak je het:
- Snijd de chorizo in blokjes. Verhit olie in een pan en bak hierin de chorizo uit. Snipper de ui, laat de geroosterde paprika uitlekken en snijd in stukken.
- Haal de chorizo uit de pan met een een spatel en bewaar het bakvet. Fruit de ui in het bakvet tot het glazig ziet. Voeg de paprika, tomatenblokjes en de bouillon toe aan de pan en verwarm 10 minuten.
- Haal de pan dan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel. Voeg dan de chorizo en de snijbonen toe en roer het geheel goed door elkaar.
- Breng het geheel aan de kook en laat 5 minuten doorkoken totdat de snijbonen beetgaar zijn. Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
- Snijd de verse peterselie fijn. Schep de oranjesoep in de kommen en strooi de verse peterselie eroverheen.
Lees ook: Zo maak je kleurige oranje friet die níét van zoete aardappel gemaakt is
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Albert Heijn | Beeld: Jefreyw, Wikimedia Commons