Tijd voor een weekend hapje: mini pizza’s!
Het is alweer bijna weekend! Tijd om boodschappen te doen en allemaal lekkere hapjes in te slaan voor vanavond, als je lekker op de bank voor de buis zit. En wat is er dan lekkerder dan een mini pizza’s?
We hebben het al eerder toegegeven: we hebben een zwak voor pizza. Zo deelden we niet al te lang geleden nog het recept voor een pizza bread bowl met je, begonnen we spontaan te watertanden bij het recept voor deze pizzarolletjes en werd iedereen enthousiast van het recept van pizzataart. Hoog tijd voor een nieuw pizzarecept! Vandaag vertellen we je hoe je deze schattige mini pizza’s kunt maken. Je hebt er maar vier (!) ingrediënten voor nodig en maakt ze binnen een kwartiertje. Je vindt de ingrediënten en bereidingswijze op de volgende pagina!
Dit heb je nodig:
- 1 vers stokbrood, in dunne plakjes gesneden
- 400 ml pastasaus
- 180 gram mozzarella
- 200 gram salami / chorizo / pepperoni
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem het verse stokbrood en snijd het in dunne plakjes. Je kunt ook een afbakstokbrood nemen en dat afbakken en vervolgens in plakjes snijden. Smeer de sneetjes in met een druppel olijfolie. Plaats zoveel mogelijk sneetjes stokbrood op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer op ieder sneetje een laagje pastasaus. Snijd de mozzarella in kleine stukjes en strooi dit over de sneetjes. Bedek de sneetjes met vleeswaren. Doe de bakplaat ongeveer 6-8 minuten in de oven en klaar is je hapje!
Beeld: Pexels