Desy

Dit heb je nodig:

  • 100 ml melk
  • 150 gram pure chocolade
  • 200 ml slagroom
  • 50 gram witte basterdsuiker

Zo maak je het:

Breng een ruime pan met water aan de kook en zet het vuur zacht zodra het water begint te borrelen. Verwarm de melk op laag vuur in een steelpan en doe het daarna in een hittebestendige kom. Zet de kom met melk op de pan met water en breek de chocolade in stukjes erboven. Laat de chocolade au bain marie smelten. Haal de kom van de pan af en laat een beetje afkoelen. Roer het mengsel regelmatig door. Klop in een ruime kom de slagroom (bijna) stijf samen met de basterdsuiker. Spatel de slagroom door het chocolademengsel: dit is je mousse! Laat minstens een uur in de koelkast opstijven. Doe de mousse in kommetjes of glazen en serveer met slagroom. Eet smakelijk!


Pagina 2/2
Beeld: Videostill