Naomi

Deze citroentaart is zo lekker luchtig en smaakvol

Soms wil je die overtollige kilo’s echt kwijt, maar heb je een feestje te organiseren. Wat nu? Die enorme lading suiker wil je liever niet naar binnen werken, maar een feestje zonder taart klopt ook niet. Wij hebben nu de oplossing! Deze citroentaart is helemaal gemaakt zonder suiker en hij is net zo lekker als zijn variant mét suiker.

Deze taart bevat helemaal geen geraffineerde suiker en dat proef je niet!

Wat heb je nodig? (voor 1 citroentaart)

Voor de taart

  • 80 gram boter, op kamertemperatuur
  • 50 gram banaan
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels citroensap
  • 160 milliliter Griekse yoghurt
  • 60 milliliter halfvolle melk
  • 220 gram bloem
  • 1 theelepel baking soda
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel vanille-extract

Voor de topping

  • 300 milliliter slagroom
  • 2 eetlepels stevia
  • 1 theelepel citroenrasp
  • een scheutje citroen aroma

Wat moet je doen?

  • Voor de taart: verwarm de oven voor op 180 graden. Vet twee springvormen in.
  • Meng de eieren, boter, geprakte banaan en eieren samen tot een glad geheel. Voeg hier vervolgens de Griekse yoghurt, citroensap, melk en vanille aan toe. Mix het samen op een lage snelheid.
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe. Laat het mixen tot het een mooi glad geheel is. Schraap zo af en toe langs de zijkanten van de schaal. Daar kan nog weleens wat vast geplakt zitten.
  • Verdeel het beslag over de twee springvormen en laat dit 25 tot 30 minuten bakken in de oven.
  • Laat de vormen 10 minuten afkoelen alvorens je ze besmeert met de crème.
  • Voor de crème: klop de slagroom stijf en voeg de stevia geleidelijk toe. Voeg het citroensap en de citroenrasp toe en klop het tot er zachte pieken ontstaan.
  • Smeer de crème vervolgens op de taart.

Eet smakelijk!

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: victoriana | Beeld: Unsplash