Deze lichte gekarameliseerde pannenkoek is overheerlijk!
Als je weleens op wintersportvakantie bent geweest, heb je vast weleens de heerlijke Kaiserschmarrn geproefd. Het is een soort luchtige pannenkoek met krenten die in hapklare stukken wordt geserveerd. Het beslag voor deze Oostenrijkse traktatie wordt bijna hetzelfde gemaakt als wij pannenkoekenbeslag maken, alleen worden de eiwitten opgeklopt.
Wat heb je nodig voor 3 á 4 porties?
- 150 gram tarwebloem
- 120 milliliter melk
- 3 middelgrote eieren
- 2 eetlepels suiker
- snufje zout
- 50 gram rozijnen
- 2 eetlepels bruine rum
- klontje boter
- poedersuiker, om te serveren
- 300 gram appelmoes, om te serveren(optioneel)
Wat moet je doen?
- Wel de rozijnen in de rum. Doe dit minimaal een half uur, langer mag natuurlijk ook. Wil je geen rum gebruiken? Wel de rozijnen dan in water.
- Splits de eieren. Doe de eierdooiers, bloem, melk, zout en suiker in een kom en klopt dit met een garde tot een stevig beslag. Dek de kom af en laat het beslag een half uur rusten.
- Doe de eiwitten in een kom en klop dit tot pieken.
- Schep de eiwitten door het beslag.
- Zet een grote koekenpan op een middelhoog vuur en schenk het beslag in de pan (het beslag moet ongeveer 1 centimeter dik zijn). Sprenkel de rumrozijnen over de bovenkant.
- Draai het vuur laag en bak de Kaiserschmarrn 5 tot 10 minuten. De onderkant moet goudbruin zijn. Keer het daarna voorzichtig om.
- Trek de pannenkoek met twee vorken uit elkaar. Zo ontstaan er hapklare stukken, oftewel de Kaiserschmarrn. Laat dit ongeveer 3 minuten bakken.
- Serveer de Kaiserschmarrn met de overgebleven rumrozijnen, poedersuiker en appelmoes.
- Geniet ervan!
Lees ook: Pannenkoeken met een beetje pit? Probeer déze variant met Licor 43 dan eens
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Ongewoon Lekker | Beeld: Commons Wikimedia, Takeaway