Desy
30 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 350 gram kabeljauwfilet
  • sap van een halve citroen
  • twee theelepels peper
  • 1 theelepel mosterd
  • 7 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 ei
  • frituurolie

Je eigen vissticks maak je zo!

Vissticks zijn al jarenlang heel populair in ons land en in andere landen. De lekkere reepjes vis met crunchy korstje zijn de ideale manier om je kinderen (of jezelf) meer vis te laten eten. Helaas kun je ze vaak alleen maar in een pakje kopen, maar wist je wel dat je ze ook zelf kunt maken?

Zelf je vissticks maken is niet alleen veel lekkerder, maar ook veel gezonder! In diepvriesvissticks zitten namelijk ook allerlei ingrediënten zoals smaakversterkers en stoffen waardoor het product langer houdbaar is. Vissticks worden meestal van kabeljauw- of tilapiafilet gemaakt, ook al beweren sommige mensen dat vissticks ‘afval’ of ‘nepvis’ bevatten. Maak je ze helemaal zelf, dan weet je tenminste zeker wat voor ingrediënten er in je visstick zitten!

Zo doe je het: 

Snijd de vis in ‘vingers’ (repen). Neem een kommetje, doe hier het citroensap, de peper en het zout in en marineer de visrepen hier 10 – 15 minuten in. Neem een andere kom en doe hier de mosterd, de geperste knoflook, het ei, de bloem, zout en peper in. Mix het geheel goed door elkaar. Voeg de visreepjes toe en laat ongeveer 10 – 15 minuten marineren. Leg de broodkruimels op een bordje. Haal de visrepen uit de marinade en haal door de broodkruimels. Frituur ze in een frituurpan tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat uitlekken op een velletje keukenpapier. Eet smakelijk!

Beeld: Videostill