Deze chocolade-pepermunt koekjes kan echt niemand weerstaan…
Iedereen houdt van koekjes. Deze chocoladekoekjes worden lekker fris, door de pepermunt smaak. Deze mix van pepermunt en chocolade is echt goddelijk!
Wat heb je nodig?
Voor de koekjes
- 350 gram chocolade (geschikt om te bakken)
- 100 gram ongezouten roomboter in blokjes
- 200 gram bloem
- 20 gram cacaopoeder
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 0,5 theelepel zout
- 280 gram lichtbruine suiker
- 3 grote eieren
- 1 theelepel pepermuntextract
- 1 theelepel vanille-extract
- 24 grote marshmallows
Voor het glazuur
- 400 gram poedersuiker
- 20 gram cacaopoeder
- 50 gram ongezouten roomboter in blokjes
- 60 milliliter halfvolle koffieroom
- 1/4 theelepel pepermuntextract
Wat moet je doen?
Voor de koekjes
- Doe de chocolade en boter in een magnetron-bestendige schaal. Roer het mengsel dan om de 30 seconden en doe dit tot het volledig gesmolten en glad is. Zet het vervolgens even opzij en laat het vervolgens een klein beetje afkoelen.
- Zeef de bloem en de cacaopoeder in een aparte kom en voeg bakpoeder en zout toe. Meng dit alles en zet het apart.
- Mix de bruine suiker, eieren, pepermunt extract, het vanille extract en het chocolade mengsel door elkaar. Doe dit op een lage snelheid. Dek vervolgens de kom af en zet het een uur in de koelkast, zodat het goed stevig wordt.
- Verwarm de oven nu voor op 160 graden als het deeg nog 10 minuten moet koelen.
- Maak deegballetjes ter grote van 1 eetlepel. Leg ze dan op een bakplaat bekleed met bakpapier of een siliconen bakmat. Zorg dat de deegballetjes ongeveer 5 centimeter uit elkaar liggen.
- Bak de koekjes net niet helemaal gaar. Dit kan in ongeveer 9 minuten. Knip intussen de marshmallows met een schaar in tweeën.
- Haal de koekjes dan even uit de oven en leg op elk koekje een marshmallow met het geknipte deel naar beneden. Doe ze daarna weer in de oven en bak ze nog 2-3 minuten.
- Haal de koekjes weer even uit de oven en druk de marshmallow goed plat. Pas op: druk niet te hard, omdat het koekje anders misschien breekt!
- Laat de koekjes dan even afkoelen en zet ze dan op een rooster.
Voor het glazuur
- Zeef de poedersuiker en de cacaopoeder boven een schaal en zet het vervolgens even opzij.
- Verwarm vervolgens de boter en de koffieroom in een pan tot het kookt en blijf roeren, anders zal het aanbranden.
- Haal de pan van het vuur om vervolgens het suiker-cacaomengsel erbij te doen. Blijf het mengsel dan roeren tot het glad is.
- Meng er dan het pepermunt extract doorheen. Giet de icing vervolgens meteen over de koekjes, anders wordt het hard.
- Ter decoratie kan je er vervolgens een pepermuntje versnipperen en wat koekkruimels gebruiken.
Mmm…Genieten!
Bron: CookingClassy | Beeld: Pexels