Kookfans

De echte frietliefhebber moet in Gelderland zijn

Friet of patat en Nederland zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Bij friet denken de meeste mensen altijd aan België of Frankrijk, gezien de Franse frietjes van McDonald’s, maar het is toch echt Nederland dat de grootste producent van Europa is. Ons land is de grootste producent van friet, aardappelschijfjes en rösti van Europa en daar mogen we natuurlijk best wel een beetje trots op zijn.

Het aantal speciaalzaken dat uitsluitend verse friet verkoopt, schiet de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond en dat is ook niet zo verwonderlijk, want verse friet is over het algemeen toch het lekkerst. Heerlijk krokante, goudbruin gebakken friet die vers gesneden, voorgebakken en gefrituurd is. Ja het moge duidelijk zijn, ook op de redactie zijn we er een groot fan van!

Vanaf morgen brengt het AD de uitslag van de jaarlijkse AD Friettest weer uit. Het AD test elk jaar verschillende frietzaken door heel Nederland, op zoek naar de beste friet van Nederland. Dat heeft de afgelopen jaren al diverse winnaars opgeleverd, afkomstig uit onder andere Amersfoort, Den Haag, Alphen aan den Rijn en Utrecht. Wat daarnaast ook opvalt is dat van die winnaars een behoorlijk aantal nog maar kort actief is in de frietbusiness. Het is het bewijs dat het bakken van overheerlijke friet absoluut te leren is en dat het zeker niet is voorbehouden aan ervaren ‘aardappelmeesters’. Ontdek op de volgende pagina wie de winnaar dit jaar is geworden. We kunnen alvast verklappen dat de winnaar van vorig jaar, Frietwinkel aan de Vinkenburgstraat 10 in Utrecht, van de troon is gestoten.


Pagina 1/2