Dit is onze nieuwe favoriete traktatie!
Liefhebbers van Limoncello weten als geen ander dat dit Italiaanse drankje het niet alleen goed doet in een likeurglaasje. Deze heerlijke frisse drank kan op allerlei verschillende manier gebruikt worden, en vandaag maken we er een verrukkelijk limoncello gebakje van! Ontzettend fris en mega romig: wat wil je nog meer?
Zo maak je de bars:
- Verwarm de oven voor op 180ºC. Neem een ovenschaal (ongeveer 20×30 cm) en vet deze in of bekleed met bakpapier.
- Doe de koekjes in een plastic zak en sla deze fijn met een deegroller, of verkruimel ze in de keukenmachine. Smelt de boter in een pannetje, en roer hier de koekkruimels doorheen.
- Giet het koekmengsel in de ovenschaal en druk goed aan. Zet dit voor 10 tot 12 minuten in de oven, of totdat de randjes lichtbruin beginnen te worden. Haal daarna uit de oven en zet aan de kant. Laat de oven aan staan.
- Rasp de schil van 1 tot 2 citroenen totdat je 1,5 eetlepel citroenrasp hebt. Pers daarna de citroenen uit totdat je ongeveer 240 milliliter sap hebt.
- Doe de eidooiers in een kom en klop ze los met een mixer op een lage stand. Voeg daarna geleidelijk de gecondenseerde melk toe, terwijl je blijft kloppen. Als alle melk erin zit, zet je de snelheid op hoog en klop je nog 2 minuten door.
- Voeg de limoncello, het citroensap, en één eetlepel citroenrasp toe, en klop in 20 seconden door het mengsel heen. Giet dit over de koekbodem heen.
- Zet het geheel 20 tot 25 minuten in de oven. Laat de limoncello bars een uur afkoelen op kamertemperatuur, en zet daarna 4 uur in de koelkast.
- Bestrooi met de overige citroenrasp, en snijd in 24 blokjes.
- Genieten maar!
Ook lekker: Deze hemelse Licor 43 cocktail smaakt naar appeltaart
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: The Kitchn | Beeld: Adobe Stock