Zo heb je je wentelteefjes nog nooit gegeten!
Ben jij ook zo gek op wentelteefjes, maar heb je wel eens de behoefte om ze op een andere manier te maken? Dan hoef je niet meer verder te zoeken; deze winterse wentelteefjes met Amaretto zijn namelijk perfect voor een koude winterochtend of tijdens een gezellige middagbrunch.
Nadat je deze wentelteefjes hebt geproefd, wil je ze waarschijnlijk niet meer op de klassieke manier eten!
Dit heb je nodig voor 6 wentelteefjes:
- 6 plakjes (casino) witbrood
- 2 eieren
- 125 milliliter (halfvolle) melk
- 1 eetlepel suiker
- een snufje zout
- 2 eetlepels Amaretto
- 3 eetlepels boter of margarine
Zo maak je ze:
- Klop met een vork de eieren, melk, suiker, zout en Amaretto licht door elkaar in een ondiepe schaal.
- Leg de plakjes brood in de schaal en laat beide kanten een minuutje liggen zodat de mix goed kan intrekken.
- Verhit een koekenpan met een klontje boter. Bak de broodjes 2 tot 3 minuten per kant, totdat de zijdes een mooie goudbruine kleur hebben.
- Optioneel: maak de wentelteefjes af door er nog wat poedersuiker over te strooien of stroop over de schenken.