Christel

Wij gaan dit vanavond maken!

Van ovenschotels krijgen wij nooit genoeg. Helemaal als deze ook nog eens een beetje gezond is. Wil jij graag je bloemkool op een lekkere manier bereiden? Maak dan eens deze heerlijke bloemkoolovenschotel. Je gaat het gegarandeerd vaker maken!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 1 bloemkool
  • 2 eetlepels bloem
  • 240 milliliter melk
  • 1 ei
  • 110 gram mozzarella, geraspt
  • zout en peper
  • zonnebloemolie om in te vetten
  • 100 gram geraspte jonge kaas
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel peterselie, fijngesneden

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de bloemkool in roosjes en kook deze voor 4 á 5 minuten.
  • Doe de bloem in een kom en schenk hier langzaam de melk bij, terwijl je met een garde blijft roeren.
  • Voeg het ei, de mozzarella en zout en peper toe en roer dit tot een geheel.
  • Vet een ovenschaal in met een beetje zonnebloemolie en doe hier de bloemkoolroosjes in.
  • Schenk het kaas-melkmengsel over de bloemkool heen en verdeel hier de jonge kaas overheen.
  • Zet de schaal voor 25 minuten in de oven.
  • Verdeel als laatst nog wat peterselie en Parmezaanse kaas over de ovenschotel.
  • Geniet ervan!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: TipHero | Beeld: Videostill