Dorien Ypma
10 + 25 min.
12 pers.
Ingrediënten
  • 250 gram bloem
  • 355 milliliter melk
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 eieren
  • Snufje zout
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 2 eetlepels boter
  • 12 frambozen
  • 24 bosbessen
  • Banaan in plakjes gesneden
  • 2 eetlepels chocoladestukjes

Onwijs leuk voor een feestje of ontbijtje to go

Pannenkoeken, we zijn er dol op. Met deze leuke pannenkoeken-variant maak je een heerlijke, ovengebakken lekkernij voor een uitgebreid ontbijt, een feestje of een ontbijtje to go. Ook kun je variëren in verschillende soorten fruit en andere toppings. Dit recept is om te smullen!

Zo maak je pannenkoekmuffins met fruit

  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Meng de bloem, bakpoeder en het zout in een grote kom.
  • Smelt de boter in een steelpannetje op laag vuur.
  • Voeg de gesmolten boter, eieren en de ahornsiroop toe en meng de ingrediënten met een garde.
  • Voeg vervolgens de melk toe en meng het geheel tot een gladde massa.
  • Verdeel het pannenkoekenbeslag gelijkmatig in 12 muffinvormpjes en garneer het met fruit en chocoladestukjes voor een extra toevoeging.
  • Bak de pannenkoekmuffins gedurende 20 à 25 minuten in de oven. Om te checken of de muffins gaar zijn, kun je een cocktailprikker in het midden van de muffin prikken. Komt de prikker schoon uit de muffin? Dan is-ie klaar om op te eten. Wanneer er nog een beetje beslag aan de prikker zit, dan moeten de muffins nog een paar minuten de oven in.
  • Geniet ervan!

Tip: om de pannenkoekmuffins nóg lekkerder te maken, kun je met een beetje kwark, ahornsiroop en het overgebleven fruit de muffins garneren wanneer deze vers uit de oven komen. Hmmm…

Ook lekker: Heerlijk ontbijtrecept: wentelteefjes met perzik, honing en roomkaas

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock