Je kunt in de ochtend best ontbijten met pasta
Hollanders houden zich aan een vrij vast stramien als het om eten gaat. Ontbijt doen we in de ochtend met een boterham of yoghurt. Het middageten bestaat ook uit iets simpels en pas in de avond wagen we ons aan een dergelijke pasta of ander warm gerecht. Waarom doen we dit eigenlijk? Je kunt namelijk ook best met pasta ontbijten. Deze ontbijtpasta-ovenschotel is een heerlijke pasta om eens mee te ontbijten.
Zo maak je het:
- Maak eerst de saus. Doe de olijfolie in een grote pan en verwarm het. Voeg het sjalotje toe met wat zout en laat het 3 minuutjes opstaan tot het sjalotje zacht is.
- Voeg de passata, water en basilicum toe en laat het een tijdje op zacht vuur staan. Laat de saus in totaal 30 minuten opstaan en roer regelmatig.
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal met een inhoud van 1 liter in.
- Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet de pasta alleen 1 tot 2 minuten eerder af zodat de pasta al dente is gekookt. Giet de pasta af en zet het aan de kant.
- Verwarm een beetje olie in een koekenpan en bak de champignons gaar. Voeg daarna de paprika toe samen met wat zout en peper. Voeg daarna de eerder gemaakte tomatensaus toe samen met de pasta. Roer goed en schenk de pasta daarna in de ovenschaal.
- Gebruik een lepel om twee kuiltjes in de pasta te maken en breek een ei in elk kuiltje.
- Verdeel de kaas over de pasta en bak de eieren daarna in 12 tot 16 minuten gaar.
Lees ook: Bang voor koolhydraten? Welnee, koolhydraten zijn juist heel belangrijk!
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Breakfast Dramaqueen | Beeld: Videostill YouTube