Jammie!
Het klinkt misschien een beetje tegenstrijdig, maar je kunt wel degelijk ontbijten met heerlijke muffins. Oké, natuurlijk is het niet verstandig om met die chocolade muffins uit de supermarkt te ontbijten, maar je kunt ze wel gemakkelijk zelf maken zodat het gewoon gezond is. Wij vertellen je met dit recept hoe je dat doet.
Zo maak je de ontbijtmuffins met havermout en blauwe bessen
- Allereerst verwarm je de oven voor op 170 graden.
- Daarna plet je de rijpe bananen met een vork.
- Dan voeg je er de ei, Griekse yoghurt, vanille-extract, honing en zonnebloemolie aan toe en meng dit goed door elkaar.
- Meng dan in een andere kom de havermout, het volkorenmeel, de bakpoeder, baksoda, zout en kardemom.
- Daarna voeg je er de blauwe bessen aan toe, zodat ze een meel laag bevatten.
- Vervolgens doe je de helft van de droge ingrediënten inclusief de blauwe bessen bij het bananenmengsel.
- Meng dit geheel met een spatel.
- Voeg daarna de rest toe aan het mengsel en meng dit dan tot een geheel.
- Daarna meng je alle ingrediënten voor de crumble door elkaar heen.
- Schep dan het beslag in de muffinvormpjes.
- Doe de crumble er dan bovenop en maak het af met wat blauwe bessen.
- Dan is het tijd om te bakken!
- Zet de ontbijtmuffins in de oven voor 25 minuten.
- Laat dit vervolgens tien minuten uitzakken en laat ze op kamertemperatuur komen.
- Eet smakelijk!
Lees ook: Recept: zó maak je de virale Dubai chocoladereep met pistache en kadayif
Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Culy | Beeld: Adobe Stock