Desy

Heerlijke ontbijtmuffins met jam en pindakaas!

Wat eet jij dit weekend bij je ontbijt? Houd je het bij een simpel gebakken eitje of heb je zin om eens een beetje te experimenteren met je ontbijt? Dan hebben wij het ideale ontbijtrecept voor jou; ontbijtmuffins met pindakaas en jam. Klinkt goed toch?

Dit heb je nodig:

  • 100 gram zemelen
  • 130 gram volkoren tarwemeel
  • 100 gram suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel kaneel
  • snufje zout
  • 4 eetlepels appelmoes
  • 120 ml karnemelk
  • 60 ml olijfolie
  • 1 groot ei
  • Een grote handvol rode druiven
  • 10 theelepels pindakaas
  • 1 eetlepel water
  • 4 eetlepels jam zonder pitjes

Zo maak je het:

Verhit de oven voor op 180 graden. Doe de zemelen, het volkorenmeel, de suiker, het bakpoeder, de baking soda, de kaneel en het zout in een kom. Roer goed door elkaar. Doe de appelmoes, karnemelk, olijfolie en het ei in een andere kom.

Doe het eerste mengsel bij het appelmoesmengsel en mix goed door elkaar tot een glad beslag. Voeg de druiven toe en schep door het beslag heen. Verdeel de helft van het beslag over een ingevette muffinvorm en schep op iedere muffin een theelepel pindakaas. Voeg vervolgens het resterende beslag toe. Bak dit ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de muffins vijf minuten afkoelen. Meng ondertussen de jam met het water in een kommetje en verdeel dit oven de muffins. Serveer direct!